Lees meer

Onze wijnen

Marsnil ‘CHARDONNAY’ PETNAT
Een frisse aperitiefwijn op basis van 100% Chardonnay. Een licht troebele wijn met een fijne pareling door een tweede hergisting op fles. Mooie frisse zuurstructuren zorgen voor het ultieme aperitief.
Marsnil ‘CHARDONNAY barrique 2020’ 
Een 100% Chardonnay, maar een volledige andere stijl/karakter. Dit keer een iets klassiekere aanpak waarbij de wijn tussen de 6 à 9 maanden rijpt op Franse eiken vaten, een combinatie van jonger en ouder hout om zo tot een evenwichtige houttoets te komen. Een vollere witte wijn waarbij het typische Belgische karakter wel nog mooi aanwezig is, namelijk de strakke zuren.
Marsnil ‘CHARDONNAY 2021 (15 EUR)
Een 100% Chardonnay waarbij fruitigheid voornamelijk centraal staat. Mooi rijper wit-fruit aroma’s en een mooie combinatie tussen fruitigheid en een aangename zuurtegraad. Kortom een goede representatie van wat Chardonnay in België inhoud.
Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2021 inox
Een jonge 100% Pinot Noir die tussen een rosé en een rode wijn schommelt. De frisheid en het roodfruit karakter doen meer denken aan een rosé, maar de structuur en lange afdronk doet meer denken aan een rode wijn. Kortom een soepele wijn die vlot drinkt.
Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2020 barrique
Wat voller en rijper, mooie tannine en aroma’s van kersen en bramen. Heerlijk bij verderwild of gevogelte en kazen.
Marsnil ‘AUXERROIS’ 2021 (15 EUR)
Een wijn op basis van 100% Auxerrois. De druif waarmee het oogstseizoen op ons domein mee van start gaat. Een licht minerale wijn met aangename zuurtjes. In het glas vinden we wit fruit en minerale toetsen terug.
Marsnil ‘RIESLING’ 2021
100% Riesling. Hij staat gekend om zijn ouderingspotentieël en mooie zuren, toetsen van geranium, rozen, een uitstekend aperitief of culinaire begeleider.
Marsnil ‘GEWURZTRAMINER’ 2021
Kruidige dessertwijn, gemaakt volgens de principes van de vin doux naturel. We voegden alcohol toe bij de start van de gisting. Deze fris-zoete wijn van 11% doet het uitstekend bij alle nagerechten.
Marsnil ‘MERLOT’ 2019                                                                                                                                               
Volle rode wijn gerijpt op inox, krachtig van structuur met een boeket van zwarte vruchten.