Lees meer

Onze wijnen

* De vermelde prijzen zijn voor particuliere verkoop.
Marsnil ‘AUXERROIS’ 2022
Auxerrois is de druif waarmee het oogstseizoen op Domein Marsnil van start gaat. Het is een droge witte wijn van 100% auxerrois met in de neus aroma van appel en peer. Deze laatsten keren in een volle smaak terug in de mond met een lichte mineraliteit als afsluiter. Gaat goed samen met vegetarische gerechten en lichte visbereidingen.

* 13€/fles

Marsnil ‘AUXERROIS’ Orange wine 2022
Auxerrois is de eerste oogstdruif op Domein Marsnil en inspireert de zintuigen. Deze wijn is (zoals de naam laat vermoeden) licht oranje van kleur en geeft aroma van kweepeer in het glas. Het is een licht zoete wijn waarin zout-zuur-zoet in balans zijn. De smaak is kruidig met toetsen van rijpe peer. Heerlijk bij kaas, maar ook bij licht pikante en Aziatische gerechten

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil en Imprévu

Marsnil ‘RIESLING’ 2022
Een droge wijn van 100% riesling met aroma’s van steenvruchten. Een geïntegreerde aciditeit en mineraliteit zijn typerend voor deze wijn.
Goede combinatie met een frisse salade of gerechten met zeevruchten.

*15€/fles

Marsnil ‘RIESLING’ Terroir 2022
100% riesling en natuurlijke gisting. De neus is floraal, mineraal, aanvullend met toetsen van agrum en rijper steenfruit. Een mooie off-dry riesling met subtiele frisheid en een licht zoetje op het einde. Serveert zich goed met o.a. dessert van rabarber, sorbet en licht pikante gerechten

*16€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ 2022
100% chardonnay met een romig en floraal aroma. De subtiele frisheid en kruidige afdronk van o.a. witte peper maken van deze droge wijn een pareltje dat vlot drinkt. Naast aperitiefwijn, gaat deze goed samen met vegetarische gerechten, pasta, kip, lichte en stevige visgerechten

*16€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ Terroir 2022
100% chardonnay met extra diepgang door de natuurlijke gisting. Een droge wijn met een floraal aroma. De citrustoetsen matchen perfect met het subtiel en romig karakter van de chardonnaydruif. Serveert zich goed met o.a. pasta, kip en zowel met lichte als stevige visgerechten.

*18€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ Barrique 2022
100% chardonnay, met een andere bourgondische stijl/karakter. Een klassieke aanpak waarbij de wijn tussen de 6 à 9 maanden rijpt op Franse eiken vaten, een combinatie van jonger en ouder hout om zo tot een evenwichtige houttoets te komen. Complex fruit met geroosterde toetsen. Leent zich goed met stevige vis, pasta, kip en lichte vleesbereidingen.

                                                                                                                                                          *22€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY Muscat’ demi-sec 2022
Een zoete wijn met een aromatische neus van perzik en vlier. De smaak is levendig met fruitige toetsen van perzik. 100% chardonnay muscat en een mooi evenwicht tussen zuren en zoet. Combineert zich goed met dessert.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘GEWURZTRAMINER’ 2021
Kruidige dessertwijn, gemaakt volgens de principes van de vin doux naturel, vanwege alcoholtoevoeging bij de start van de gisting. Deze fris-zoete wijn van 11% doet het uitstekend bij alle nagerechten.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘GEWURZTRAMINER’ demi-sec 2022
Een zoete wijn met aroma’s van roos, lychée, gevolgd door de ronde smaak van rijp fruit met enkele kruidige toetsen om af te sluiten. 100% gewurztraminer. Heerlijk als afsluiter bij een zoet dessert.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘MERLOT’ Rosa Lea 2022
100% merlot met de rode kleurtinten van granaatappel. Een subtiel fruitig aroma van perzik, lychée, framboos en kers, aanvullend met toetsen van steranijs. De balans tussen fruit en kruid komt helemaal tot zijn recht. Een droge wijn die door zijn tinten van aardbei, mineralen en zuren in de afdronk meer complexiteit biedt dan een gewone rosé. Deze wijn is vernoemd naar de grootmoeder van ‘Domein Marsnil’, zij die het leven van velen rooskleurig maakte. Heerlijk in combinatie met Aziatische gerechten, lichte lamsbereidingen en buikspek.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil en bistro Jorishoeve

Marsnil ‘MERLOT’ Barrique 2022
Een echt pareltje van 100% merlot die eerst op inox heeft gefermenteerd en erna op hout. Deze donkerrode droge wijn heeft aroma van rijpe pruimen met toetsen vanille en dadel. Het rijke smakenpallet dat iets weg heeft van pruimengelei gecombineerd met de lichte tannines en zachte afdronk zijn een streling voor de tong.

                                                                                                                                                             *28€/fles

Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2021 
Een jonge 100% Pinot Noir die schommelt tussen een rosé en rode wijn. De frisheid en het roodfruit-karakter doen meer denken aan een rosé, maar de structuur en lange afdronk doet meer denken aan een rode wijn. Kortom een soepele wijn uitstekend licht gekoeld met wat warmer weer.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2020
100% pinot noir, rijp en “smockey” in de neus door de rijping op eiken vat. Aroma  van kers en braam, mooie tannines en een volle smaak.
Heerlijk bij vederwild, gevogelte of kazen.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2021  
Gerijpt op eiken vat en 100% pinot noir. Fris in het glas met aanvullend aroma van kers, rode pruim en vanille. Deze licht rode wijn heeft een mooie aciditeit met subtiele houttoetsen en sluit af met gebalanceerde tannines, smakelijk te combineren met lichte vleesgerechten, kalfs- en vederwild of kazen.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2022
Een licht rode droge wijn met een uitgebreid boeket van kers, rode pruim, violet, gedroogde roos en vanille. Een wijntje dat zacht binnenkomt, maar ondanks de lichte tannines toch snel een stevig karakter krijgt. 100% pinot noir gerijpt op Franse eik.

                                                                                                                                                             *25€/fles

MARSNIL ‘CUVÉE NOS PÈRES’ 2022
Dé cuvée van Domein Marsnil die zowel door vader als grootvader geïnspireerd werd en de naam aan hen mag wijden. Een volle rode wijn met een boeket van kers en braam. ‘Cuvée nos pères’ is een blend van 15% Cabernet Cortis, 45% Dornfelder en 40% Rondo. Levendig en speels op de tong met toetsen van zwarte peper en gebalanceerde tannines dankzij de Cabernet Cortis. Serveert zich goed met vleesbereidingen.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil