Lees meer

Onze wijnen

Marsnil ‘CHARDONNAY’ PETNAT, ‘petillante naturelle’
Een volle en frisse aperitiefwijn op basis van 100% Chardonnay. Een licht troebele wijn met een fijne pareling door een tweede spontane hergisting op fles. Mooie frisse zuurstructuren zorgen voor het ultieme aperitief.
Marsnil ‘CHARDONNAY barrique 2021’ (18 EUR op domein te verkrijgen)
Een 100% Chardonnay, met andere stijl/karakter. Een klassiekere aanpak waarbij de wijn tussen de 6 à 9 maanden rijpt op Franse eiken vaten, een combinatie van jonger en ouder hout om zo tot een evenwichtige houttoets te komen..
Marsnil ‘CHARDONNAY 2021 (15 EUR op domein te verkrijgen)
Een 100% Chardonnay waarbij fruitigheid voornamelijk centraal staat. Mooi rijper wit-fruit aroma’s en een combinatie tussen fruitigheid en een aangename zuurtegraad. Kortom een goede representatie van wat Chardonnay in België inhoud.
Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2021 inox
Een jonge 100% Pinot Noir die schommelt tussen een rosé en rode wijn. De frisheid en het roodfruit-karakter doen meer denken aan een rosé, maar de structuur en lange afdronk doet meer denken aan een rode wijn. Kortom een soepele wijn uitstekend licht gekoeld met wat warmer weer.
Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2020 barrique 
Wat voller en rijper, mooie tannine en aroma’s van kersen en bramen. Heerlijk bij verderwild, gevogelte of kazen.
Marsnil ‘AUXERROIS’ 2021 
100% Auxerrois. De druif waarmee het oogstseizoen op ons domein mee van start gaat. Een licht minerale wijn met aangename zuurtegraad. In het glas vinden hoofdzakelijk wit fruit.
Marsnil ‘RIESLING’ 2021
100% Riesling. Hij staat gekend om zijn ouderingspotentieël, toetsen van geranium, rozen, met veel exotisch fruit in de mond, een uitstekend aperitief of culinaire begeleider.
Marsnil ‘GEWURZTRAMINER’ 2021
Kruidige dessertwijn, gemaakt volgens de principes van de vin doux naturel. Vanwege alcoholtoevoeging bij de start van de gisting. Deze fris-zoete wijn van 11% doet het uitstekend bij alle nagerechten.
Marsnil ‘MERLOT’ 2020                                                                                                                                               
Volle rode wijn gerijpt op inox, krachtig van structuur met een boeket van zwarte vruchten.