Lees meer

Onze wijnen

* De vermelde prijzen zijn voor particuliere verkoop.
Marsnil ‘AUXERROIS’ 2022
Auxerrois is de druif waarmee het oogstseizoen op Domein Marsnil van start gaat. Het is een droge witte wijn van 100% auxerrois met in de neus aroma van appel en peer. Deze laatsten keren in een volle smaak terug in de mond met een lichte mineraliteit als afsluiter. Gaat goed samen met vegetarische gerechten en lichte visbereidingen.

* 13€/fles

Marsnil ‘AUXERROIS’ 2023
Auxerrois is de eerste oogstdruif op Domein Marsnil en inspireert de zintuigen. Het is een droge wijn van 100% auxerrois met in de neus aroma van fris steenfruit, appel en peer. De appeltoetsen met mooie aciditeit en frisheid creëren een stevige lengte aan deze wijn. Combineert zich goed met vegetarische gerechten en lichte visbereidingen (bv kabeljauw, skrei, …)

*13€/fles

Marsnil ‘RIESLING’ 2022
Een droge wijn van 100% riesling met aroma’s van steenvruchten. Een geïntegreerde aciditeit en mineraliteit zijn typerend voor deze wijn.
Goede combinatie met een frisse salade of gerechten met zeevruchten.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘RIESLING’ Terroir 2022
100% riesling en natuurlijke gisting. De neus is floraal, mineraal, aanvullend met toetsen van agrum en rijper steenfruit. Een mooie off-dry riesling met subtiele frisheid en een licht zoetje op het einde. Serveert zich goed met o.a. dessert van rabarber, sorbet en licht pikante gerechten

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘RIESLING’ 2023
Een droge wijn van 100% riesling met aroma’s van rijper, exotisch steenfruit en toetsen van noot. De volheid en kruidige afdronk van deze wijn wordt mooi gebalanceerd door zijn frisheid. Goede combinatie met een frisse salade, gerechten met zeevruchten en lichte, frisse visbereidingen.

*15€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ 2022
100% chardonnay met een romig en floraal aroma. De subtiele frisheid en kruidige afdronk van o.a. witte peper maken van deze droge wijn een pareltje dat vlot drinkt. Naast aperitiefwijn, gaat deze goed samen met vegetarische gerechten, pasta, kip, lichte en stevige visgerechten

*16€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ Terroir 2022
100% chardonnay met extra diepgang door de natuurlijke gisting. Een droge wijn met een floraal aroma. De citrustoetsen matchen perfect met het subtiel en romig karakter van de chardonnaydruif. Serveert zich goed met o.a. pasta, kip en zowel met lichte als stevige visgerechten.

*18€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY’ Barrique 2022
100% chardonnay, met een andere bourgondische stijl/karakter. Een klassieke aanpak waarbij de wijn tussen de 6 à 9 maanden rijpt op Franse eiken vaten, een combinatie van jonger en ouder hout om zo tot een evenwichtige houttoets te komen. Complex fruit met geroosterde toetsen. Leent zich goed met stevige vis, pasta, kip en lichte vleesbereidingen.

                                                                                                                                                          *22€/fles

Marsnil ‘CHARDONNAY Muscat’ 2023
Een zoete wijn met een aroma’s van wit, exotisch steenfruit. De smaak is levendig met fruitige toetsen van steenvruchten. 100% chardonnay muscat en een mooi evenwicht tussen zuren en zoet. Combineert zich goed met dessert of kaas.

*14€/fles van 37,5cl

Marsnil ‘GEWURZTRAMINER’ 2023
Een droge wijn met een zeer aromatische neus van wit steenfruit, vlier en kruiden. 100% gewurztraminer. Een mooie starter bij een aperitiefplankje of als afsluiter bij (sterkere) kazen.

*16€/fles

Marsnil ‘MERLOT’ Rosé 2023
Een subtiele ‘Pet Nat’ of sprankelende natuurwijn van 100% merlot van natuurlijke gisting. Een licht rozig (terras)wijntje met een neus van aardbei en groene tuinkruiden. Serveert zich goed met o.a. spicy gerechten en frisse salades.

*18€/fles

Marsnil ‘MERLOT’ Barrique 2022
Een echt pareltje van 100% merlot die eerst op inox heeft gefermenteerd en erna op hout. Deze donkerrode droge wijn heeft aroma van rijpe pruimen met toetsen vanille en dadel. Het rijke smakenpallet dat iets weg heeft van pruimengelei gecombineerd met de lichte tannines en zachte afdronk zijn een streling voor de tong.

                                                                                                                                                             *28€/fles

Marsnil ‘PINOT NOIR’ 2021 
Een jonge 100% Pinot Noir die schommelt tussen een rosé en rode wijn. De frisheid en het roodfruit-karakter doen meer denken aan een rosé, maar de structuur en lange afdronk doet meer denken aan een rode wijn. Kortom een soepele wijn uitstekend licht gekoeld met wat warmer weer.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Rosa Lea 2023
100% pinot noir met de licht rode kleurtinten van granaatappel. Een subtiel fruitig aroma van aardbei aanvullend met lichte toetsen van (groene) tuinkruiden.  De balans tussen fruit en kruid komt helemaal tot zijn recht. Een droge wijn die door zijn tinten van aardbei, mineralen en zuren in de afdronk meer complexiteit biedt dan een gewone rosé.  Deze eerder culinaire rosé is vernoemd naar de grootmoeder van ‘Domein Marsnil’, zij die het leven van velen rooskleurig maakt. Heerlijk in combinatie met Aziatische gerechten, licht pikante gerechten, lichte lamsbereidingen en buikspek.

*16€/fles

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2020
100% pinot noir, rijp en “smokey” in de neus door de rijping op eiken vat. Aroma  van kers en braam, mooie tannines en een volle smaak.
Heerlijk bij vederwild, gevogelte of kazen.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2021  
Gerijpt op eiken vat en 100% pinot noir. Fris in het glas met aanvullend aroma van kers, rode pruim en vanille. Deze licht rode wijn heeft een mooie aciditeit met subtiele houttoetsen en sluit af met gebalanceerde tannines, smakelijk te combineren met lichte vleesgerechten, kalfs- en vederwild of kazen.

*exclusief te genieten in restaurant Domein Marsnil

Marsnil ‘PINOT NOIR’ Barrique 2022
Een licht rode droge wijn met een uitgebreid boeket van kers, rode pruim, violet, gedroogde roos en vanille. Een wijntje dat zacht binnenkomt, maar ondanks de lichte tannines toch snel een stevig karakter krijgt. 100% pinot noir gerijpt op Franse eik.

                                                                                                                                                             *25€/fles

MARSNIL ‘CUVÉE NOS PÈRES’ 2023
Dé cuvée van Domein Marsnil die zowel door vader als grootvader geïnspireerd werd en hun naam ook mag dragen. Een volle rode wijn met een smokey boeket van kers en pruim. Cuvée nos pères is een blend van 15% Cabernet Cortis, 45% Dornfelder en 40%  Rondo. Levendig en fris op de tong met rokerige toetsen en gebalanceerde tannines dankzij de Cabernet Cortis. Serveert zich goed met vleesbereidingen van o.a. kalfsvlees en zwaardere gevogelte gerechten.

*20€/fles