Lees meer

Restaurant

‘RESTAURANT MARSNIL’ IN BATSHEERS
CULINAIRE NIEUWKOMER IN HASPENGOUW

Op 24 november 2017 realiseerde de jonge chef-kok Frederik Cornelis zijn grote droom. In het schilderachtige Haspengouwse dorp Batsheers, waar zijn roots liggen, opent hij zijn gloednieuw ‘Restaurant Marsnil’. Hij wilt in één van de meest authentieke regio’s van Vlaanderen een culinaire meerwaarde brengen.

Chef Frederik, die een leerling is van de gerenommeerde koksschool ‘Ter duinen’ in Koksijde en voldoende tijd nam om zich verder te bekwamen in wat hij het mooiste vak ter wereld noemt, ontbolsterde zich tot een culinaire creatieveling, die in zijn open keuken vaste, klassieke waarden koppelt aan experimentele en soms eigenzinnige creaties, maar altijd met aandacht en respect voor de culinaire tradities van de regio waarin hij leeft en werkt.

Frederik hanteert in zijn keuken de ‘rechttoe-rechtaan’-principes, die de Vlaamse en bij uitbreiding Belgische keuken tot over onze landsgrenzen naam en faam geeft, maar hij overgiet zijn creaties met die typisch Haspengouwse smaken en snuifjes, die zijn gerechten de geur en kleur van deze gezegende landstreek meegeven.

Ode aan het Haspengouwse land

Openingsuren restaurant Marsnil:

donderdagavond vanaf 19u
vrijdagavond vanaf 19u

zaterdagavond vanaf 19u

Zondagen: feestjes mogelijk vanaf 15 personen.

 

RESERVEER NU!

 

Het betoverende licht schijnt gedoseerd en harmonisch naar binnen.

Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven aan de vijver, op het terras van het domein.

De naam Marsnil verwijst naar Frederiks familie langs moederszijde die generaties lang – en nu nog – de prachtige vierkantshoeve beheerde, waarin het nieuwe restaurant op een unieke manier is geïntegreerd.

In de open keuken worden vaste en klassieke waarden gekoppeld aan soms eigenzinnige creaties.

Frederik overgiet zijn creaties met die typisch Haspengouwse smaken en snuifjes, die zijn gerechten de geur en kleur van deze gezegende landstreek meegeven.

Binnenhuisarchitect en ontwerper Frans Vandueren liet het betoverende licht van Haspengouw letterlijk en harmonisch gedoseerd naar binnen schijnen in het volledig gerenoveerde bijgebouw van ‘Vakantiehoeve Karrehof’, zoals het domein Marsnil met zijn bed & breakfast in het toeristische Haspengouw gekend is.

Menu & formules - Domein Marsnil
Menu & formules - Genieten van Haspengouw

Menu & formules

Culinair

Restaurant Marsnil is een open culinair huis waar je op een authentieke manier in een gezellige, harmonieuze en gastvrije sfeer kunt genieten van al het lekkers dat de keuken van Frederik en de tuin en boom- en wijngaard van het familiedomein te bieden hebben. Je proeft er Haspengouw én de seizoenen. Wie meer wil dan enkel een heerlijke maaltijd kan de gastronomische kwaliteiten van Restaurant Marsnil combineren met een meerdaags verblijf in de Bed & Breakfast.

Frederik beseft dat hij onder een gelukkig gesternte is geboren, want hij is trots dat hij bij de realisatie van zijn droom kan terugvallen op zijn familie. Zijn moeder, broer en zus vormen op het ‘Marsenil Velt’, zoals het domein in oude kadastrale aktes heet, een hecht team. Moeder Vanmarsenille neemt de dagelijkse werking van het B&B voor haar rekening, terwijl broer Adriaan op het voorouderlijke domein met heel veel kennis en liefde voor de vruchtbare Haspengouwse grond biologische groenten en fruit teelt, die Frederik dan weer verwerkt tot eerlijke gerechten en heerlijk-lekkere eindproducten.

Reserveer nu!

Proef de rijkdom uit de Haspengouwse natuur