Lees meer

Het domein

De aanplant van onze wijngaard werd voornamelijk geïnspireerd door onze grootvader, wijlen Paul Vanmarsenille.

‘Het Marsenil velt’ * beschreef hij altijd als een “moeilijke” akker. Een ondergrond met teveel kalk voor gewone landbouw, maar wel dé ideale terroir voor de aanleg van een unieke wijngaard. Als familie wilden we zijn wijze woorden graag verankeren in deze bodem en zo begonnen we in 2014 uiteindelijk met het aanplanten van 1660 stokken Chardonnay.

Vandaag bedraagt het totale areaal reeds 2,25 hectare en telt ons wijndomein 8250 stokken van enkele verschillende druivenrassen.
Al onze variëteiten worden voornamelijk verwerkt tot droge en stille wijnen, zowel van witte als blauwe druiven.
Ons grootste aandeel bestaat uit Chardonnay, Pinot Noir en Auxerrois. Hiernaast zijn er de laatrijpende rassen Riesling, Gewurztraminer en Merlot. Bovendien beschikken we ook nog over enkele stokken Chardonnay Muscat, Dornfelder, Rondo en Cabernet Cortis.

* Leuk detail: onze wijnen zijn vernoemd naar het gebied waarin de wijngaard ligt, namelijk “Marsnil”. Op de Herkenrodekaarten (die dateren uit 1660) beschrijft men deze plaats als “Het Marsenil velt”: mars= moeras, île = eiland. Met andere woorden: een eiland in het moeras. Ongetwijfeld verklaart dit ook de oorsprong van onze familienaam ‘Vanmarsenille’, verwijzend naar ‘zij die woonden op de eilandjes aan het moeras’.